Scroll to top

Jalan Mastuli

The design language of this architecture lies at the heart of connectivity, with the flight of stairs serving as the main conduit of conveying information and encouraging communication across the entire space. The usage of interesting geometric shapes and a monochromatic colour scheme not only fosters familial and spatial interactivity but also increases light flow to the entire place.

With the concept of simplicity and contemporary design, the house is designed with a row of sky lights that allow indirect sunlight to illuminate and permeate the heart of this dwelling.

The façade is created for an uninterrupted view of the garden lawn with a full height window pane that allows one to experience the relaxing effect of the garden presented before oneself without actually being in the garden. A sheltered balcony takes it place in the attic, exuding an unassuming but calm and quiet personality.

  • Construction Type:

    Residential

  • Location:

    Kovan, Singapore

The design concept for this apartment was conceived as a relaxing retreat for the owner, a place where one can retire to quietly for a short reprieve before facing the hustle and bustle of everyday city life – a space where one could think and recharge. To that effect, this design employs the use of contrasting materials like glossy marble stone and gold trimmings which denotes luxury. Warm woody textures were introduced to remind one of the pleasures of homely comfort. These elements combine to create a warm and nurturing environment, perfect for the contemplative homeowner.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *